PAROHIA ORDOREANU NOU

ISTORICUL COMUNITĂȚII PAROHIALE [TOPONIMIE, PREZENTARE GENERALĂ A LOCALITĂŢII D.P.D.V. GEOGRAFIC, ISTORICO-DEMOGRAFIC, ARHEOLOGIC, CULTURAL, ECONOMIC] Parohia Ordoreanu este situată în partea de vest a județului Ilfov, făcând parte din comuna Clinceni. Numele satului se trage de la unul din generalii lui Tudor Vladimirescu, Urdăreanu, care a rămas în aceste locuri cu familia sa și a întemeiat așezarea în jurul anului 1821.

ISTORICUL BISERICII PAROHIALE [ISTORIA ZIDIRII EI] Construcția bisericii s-a făcut prin osârdia preotului Ion Marin, ajutat de creștinii din satele Țegheș, Buturugeni și Poșta, iar sfințirea are loc în data de 6 decembrie 1877, așa cum reiese din scrisul găsit pe cutiuța cu sfintele moaște din piciorul Sf. Mese și de asemenea de pe placa ce conține pisania bisericii. Biserica a primit trei hramuri: Sf. Nicoale, Sf. Ioan Botezătorul și Sf. Haralambie. Biserica a dăinuit până în toamna anului 1987 când a fost demolată împreună cu satul de către regimul comunist pentru a face loc lacului Mihăilești. Preoții care au slujit: Pr. Ion Marin, Pr. Nicolae și Pr. Constantin Hâncu.

CIMITIRUL. Parohia deține un cimitir în formare.

PROFILUL ACTUAL AL PAROHIEI. [ACTIVITĂȚI PASTORAL-MISIONARE, CULTURALE, EDITORIALE, FILANTROPICE, CATEHETICE] Parohia este în formare.

DATE DE CONTACT PAROHIE. [HRAM] Sf. Nicolae și Sf. Constantin și Elena. [ADRESA] Str. Unirii nr. 1, sat Ordoreanu, comuna Clinceni, județul Ilfov. [OFICIU PAROHIAL] www.parohiaordoreanu.ro