PAROHIA CHITILA III

După Revoluţia din 1989, numărul celor care s-au reîntors la biserică a crescut considerabil în Oraşul Chitila. Cum vechea biserica devenise neîncăpătoare, la iniţiativa preotului Mihai Voicu, fiu al localităţii, hirotonit preot în anul 1996, s-a hotărât construirea unei noi biserici.

Prin generozitatea Consiliului Local Chitila, în şedinţă din 24.06.1999, s-a pus la dispoziţia comunității, pentru ridicarea unui nou lăcaş de cult, un teren în suprafaţa de 1185 mp, situat pe Şoseaua Banatului, lângă Scoala nr. 1 (fosta 185), la intersecţia cu strada Păcii, într-o zonă centrală a Oraşului.

Sub directa supraveghere a preotului Mihai Voicu, devenit paroh al noii parohii, au fost obţinute toate avizele necesare lucrării, iar pe 24.10.2002, au început lucrările la nouă biserică, într-un timp record, de 2 luni, fiind terminată fundaţia.

În anii următori, biruind toate obstacolele, printr-o mobilizare extraordinară a întregii comunităţi în jurul preotului Mihai Voicu, dar şi a fratelui său, preotul Dorin Voicu, care a fost şi el hirotonit pe seama noii parohii, biserica a fost construită, exclusiv, doar prin donaţiile credincioşilor, fără a primi vreun ajutor de la Instituţiile Statului.

Spre bucuria enoriaşilor, care îşi vedeau visul devenit realitate, prima slujbă în nouă biserică, a avut loc pe 15.04.2006, la Vecernia Floriilor, iar în ziua următoare, pe 16.04.2006, în Duminica Floriilor, a fost oficiată pentru prima dată Sfânta Liturghie. Ulterior, biserica a fost pictată în tehnica fresco de fraţii Alexandru şi Bogdan Stanciu şi împodobită apoi cu o frumoasă catapeteasma donată de firma OVO DESIGN, lucrată fiind la atelierele acesteia din Chitila.

Parohia a construit în curtea bisericii o clopotniţă generoasă, clopotele fiind aduse din Austria, iar pe un teren primit tot de la Primăria Chitila, lângă cimitirul parohial, a fost construită o frumoasă capelă, fiind o biserică mai mică, toate construite exclusiv din contribuțiile credincioșilor.

În biserică, se afla o părticică din moaştele Sfântului Cuvios Stelian, ocrotitorul copiilor, aduse din Cipru.
În prezent, se afla în stadiul de finalizare un Centru Filantropic.